onsdag 29 april 2015

Träning med fotbollsstörning

Foto: Karin Pontén
Hmmm, träningen i tisdags kväll gick inte så bra tycker jag.

Vi tränar på en konstgräsplan. En timma i veckan under några få veckor på hösten och våren som vi fått boka av kommunen (som gärna stimulerar annan verksamhet på planerna än fotboll....).

Nu är det tyvärr som så att inte alla inom fotbollsvärlden vill respektera detta så det blir mindre eller större konflikter emellanåt.

Spelarna från timman innan vill ogärna lämna plan när deras tid är ute och spelarna från timman efter kommer gladligen in på plan långt innan vår tid är ute...

Att det spelas fotboll på naturgräset bredvid naturgräset kan vi inte göra något åt. Men när ett gäng tränar inne på den inhägnade konstgräsytan så stör det i alla fall Dino.

Han blir klart uppstissad av alla bollar som viner omkring honom på lockande avstånd. Han vill inge hellre än att springa efter dom...

Vi gjorde sittande i grupp först och då lade sig Dino ner...

På platsliggningen blev han orolig - tittade runt och rörde på sig. Så jag fick gå tillbaka till honom för att lugna honom (se bilden).

Visst behöver man träna på att bollar far omkring bara några meter från platsliggningen (även om just denna situation knappast kommer att inträffa någon gång på tävling!) men Dino är helt klart inte redo för denna kraftiga störning...

Att sedan försöka med linförighet var inte heller så lätt - speciellt inte när vi gick i riktning mot spelarna. Då tittade han hellre på dom än på mig.

Hmmm, dålig kväll!

#Blogg100 - 56(100)
#fotboll
#konstgräs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar