fredag 20 mars 2015

Tävlingslydnad fortsättning


Sådär - då har vi börjat på denna kurs! Vi kommer att gå igenom moment i lydnadsklass 1 - så kanske vi kan börja tävla efter sommaren...

Jenny Mellåker på Botkyrka BK håller i kursen och vi är 5 förväntansfulla ekipage (en korthårig collie, en rhodesian, en vit herdehund, en briard och så Dino). Jenny själv har en bostonterrier så det är en samling lite ovanliga raser.

En hemläxa till nästa gång: jobba med snygga ingångar! Dino sätter sig för långt fram, för långt snett bak samt glider lätt över på ena skinkan. Nu ska det börja putsas på detaljer!

Lille herrn började ju lyfta på benen ordentligt förra veckan och har upptäckt att det finns massor av smaskiga kissfläckar överallt.... äckligt säjer matte men herrn håller inte med. I alla fall är herrn lite ofokuserad nuförtiden för det finns ju så många nya fläckar som måste undersökas.... Nackdelen med hanar som sagt.

Denna övning ingick inte men efter kursen stannade jag kvar och tränade lite annat. Bland annat denna ramp, som säkert ger en bra början på några av hindren i agilityn.

Nu ska jag träna in kommandot "ut" också - för belöningar som ligger bakom Dino.

#Blogg100 - 16(100)
#tävlingslydnad
#BotkyrkaBK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar